Menu

Jak mít lepší Instagram? Tyto appky vám pomohou sladit feed a postovat jako profík

Správa sociálních sítí může dát zabrat. Práci si však ulehčíte s nástroji, které fungují a dělají velkou část věcí za vás. BlueGhost pro vás otestoval šest vychytaných aplikací, které vám zjednoduší život.

Jak mít lepší Instagram? Tyto appky vám pomohou sladit feed a postovat jako profík

S více než 1 miliardou aktivních uživatelů měsíčně, patří Instagram mezi sociální média, která nesmíte přehlížet. Jedna třetina dospělých v USA používá tuto platformu a mezi náctiletými je nejpopulárnější (72% mladistvých je na Instagramu a jen 51% na Facebooku). Ani u nás to není marné. Dle Hootsuite bylo v roce 2019 více jak 2,2 milionů Čechů na Instagramu a z toho 54% žen a 46% mužů.

Instagram není jen vizuálně orientovaná platforma. Nabízí skvělou příležitost k prezentování služeb, produktů a brandu. Přes 200 milionů uživatelů navštíví alespoň jednou denně business profil. Jedna třetina nejvíce sledovaných instagramových příběhů jsou z prostředí prodeje. Přestože všude narazíte na pobídku k nákupu, stále se vyplatí budovat obsah a komunitu kolem vašeho podnikání.

Stejně jako jiné sociální sítě se i Instagram soustředí na mobilní zařízení. Pokud na něm chcete být aktivní a úspěšní, je zapotřebí pracovat s nástroji, které vám pomohou editovat fotografie, video a spravovat vaše výstupy. Abyste se nemuseli propírat nekonečnou nabídkou a špinit si ruce, má pro vás Modrý duch tipy na oblíbené a skutečně přínosné aplikace, se kterými si Instagram podmaníte.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom je dostupný pro mobilní i desktopové zařízení. Nyní se však soustřeďme na mobilní verzi. Ve srovnání s jinými aplikacemi, tato patří mezi profesionální. Pokud nejste seznámeni s Adobe produkty, jedná se o celý balík programů určený pro kreativce.

Ovládání je velmi jednoduché. Po pár minutách zvládnete využívat Lightroom naplno. Skvělým pomocníkem do začátku je funkce „auto adjustment“, který vytěží z vaší fotky maximum. Automaticky ji upraví a zároveň je zde minimum nežádoucích deformací v podobě šumu či přepálených barev. Za pár vteřin máte připravený vizuál pro váš příspěvek.

TIP: Zkuste začít s automatickým nastavením a poté si pohrajte s detaily.

VSCO

Velmi podobný nástroj, jako výše uvedený Adobe Lightroom. VSCO pomáhá uživatelům dosahovat skvělých výsledků. Nabízí širokou paletu filtrů a nástrojů, díky kterým si najdete vlastní styl.

Příprava fotek je tvůrčí proces, ale existují určité postupy, které aplikují i odborníci. Nebojte se je používat pro zlepšení vašich výstupů.

TIP: Postupy, které z vás udělají profíka:

  • Změňte perspektivu pomocí ořezu, náklonu a dalších nástrojů, které jsou k dispozici. Z nepovedené kompozice můžete vykouzlit zajímavý kousek.
  • Vylaďte obraz podle svého stylu. Pohrajte si se sytostí, jasem a kontrastem. Než začnete, je dobré si říct, čeho chcete dosáhnout.
  • U portrétu pracujte s nastavením tónu pleti. Správné hodnoty vytvoří dokonalé selfie.
  • Nezapomeňte na filtry. Ty mají na svědomí celkovou náladu a přidají na intenzitě prožitku.

Snapseed

Tato aplikace patří k těm nejvíce uživatelsky přívětivým, na které můžete narazit. Jako poslední z modrodušího seznamu slouží k úpravě fotek. Snapseed je velmi populární především mezi Android nadšenci. Uživatelské rozhraní je jednoduché a vede vás krok za krokem v přípravě vašeho příspěvku. Jednoduché ovládání však neznamená nedostatek funkcí. Právě naopak. Má vše co potřebujete, abyste na Instagramu zazářili.

Hyperlapse

Microsoft Hyperlapse vám pomůže natočit či editovat video do krásného time-lapse vizuálu. Tahle appka je velmi jednoduchá na ovládání. Nabízí jen několik ovládacích prvků a během pár vteřin vše pochopíte. Využít můžete zrychlení či zpomalení videa, střih a řadu efektů. Jestliže chcete vytvářet atraktivní a netradiční obsah, pak Hyperlapse nesmí chybět ve vašem portfoliu.

TIP: Stabilizujte kameru jak nejlépe dovedete - funkci naleznete přímo v aplikaci. Ještě lepší obraz však získáte, když se o vše postaráte manuálně. Takže žádné roztřesené ruce, ale pořádný stativ.

Quik

Quik je free aplikace od GoPro na tvorbu videa. V nabídce je střih, nastavení barev, efekty a další vychytávky, jako je například přímé sdílení na oblíbených sociálních kanálech. Jednotlivé nástroje fungují skvěle a velkou výhodou jsou přechody a jiné efekty, které přidají vašemu videu šťávu.

TIP: Pokud nestíháte a nebo se vám jednoduše nechce, můžete využít předem připravené rozšíření, které udělá vše za vás. Ušetříte si práci a získáte skvělý výsledek.

Linktree

Od fotografií a videa se nyní přesuneme k administrativě. Výzva k akci je velmi důležitá a na uspěchaných sociálních sítích to platí ještě více. Na Instagramu však můžete mít pouze jeden link v biu. Jak situaci vyřešit, když chcete navigovat fanoušky na různorodé stránky? Pomocí Linktree rozšíříte centrální odkaz o další položky, které se zobrazí jako menu. Díky tomu můžete prezentovat všechny vaše projekty, služby, produkty a tvorbu. To vše jednoduše, přehledně a nenásilně. A navíc zdarma v neomezené základní verzi.

Jak se vám článek líbil?

76

Praktický

93

Inspirující

1

Zábavný

203

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku