Menu

Nakupujte transparentně a eticky. Modrý duch spouští Udržitelný eshop

Udržitelnost a šetrnost k přírodě jsou myšlenky, se kterými se ztotožňuje čím dál více zákazníků i společností. I proto se zapojil Modrý duch do spuštění Udržitelného e-shopu.

Nakupujte transparentně a eticky. Modrý duch spouští Udržitelný eshop

Modrý duch se koncepty udržitelnosti zaobírá již nějaký ten pátek, a tak není divu, že pomohl na svět i Udržitelnému e-shopu.

O co se přesně jedná? Udržitelný e-shop je web, který vznikl ve spolupráci se společnostmi Heureka, Visa, Komerční banka a Asociace společenské odpovědnosti. Jeho smyslem je sdružovat e-shopy, které naplňují vizi udržitelnosti, aby se propojily se zákazníky, kterým také leží na srdci blaho naší planety.

V současné době najdeme na seznamu čtyři e-shopy, a to .pepper..field (koření), Nakup na Dobro (móda, domácnost, kosmetika, jídlo), Freshlabels (móda) a Econeu (drogerie a kuchyňské potřeby). Není to sice vysoké číslo, nicméně seznam není konečný a Modrý duch bude rád, pokud počet e-shopů na webu poroste.

„Čím dál více zákazníků při svém nákupním chování bere v potaz udržitelnost výrobců, výrobků i prodejců. Projekt udrzitelnyeshop.cz proto přichází ve správný čas, aby tento trend dokázal formovat na českém trhu,“ vysvětluje Jiří Hochman, marketingový ředitel BlueGhostu.

Jaké podmínky musí splňovat udržitelný e-shop

Každý internetový obchod, který se chce do projektu zapojit, musí splnit několik podmínek. Mezi ně patří šetrný přístup k životnímu prostředí, péče o zaměstnance, přehled o dodavatelích, odpovědný přístup k zákazníkům, transparentní řízení společnosti a podpora komunity na poli environmentálních a sociálních aktivit. Tyto předpoklady jsou podrobně popsány na portálu heurekashopping.cz. Posouzení e-shopu i jeho případně ocenění jsou zcela zdarma.

Odškrtli jste si všechny položky? Výborně! Potom už jen stačí vyplnit dotazník, a v případě, že získá váš e-shop alespoň potřebný počet bodů, bude se moct pyšnit zeleným odznakem Udržitelného e-shopu, zařazením do kategorie udržitelných internetových obchodů na portálu Heureka.cz a také –⁠ a to především – dobrým pocitem z pomoci zeměkouli.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

5

Inspirující

6

Zábavný

16

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku