Menu

Speciální čarodějnický díl: 10 nejhorších českých webů

V doupěti Modrého ducha jsme také jednou chtěli udělat něco velkého. A tak jsme vytvořili ten nejotřesnější článek, co jen byl v našich silách. Kterých 10 děsivých webů nás straší ve snech?

Článkem o nejhorších českých webech si pěkně koledujeme!
Článkem o nejhorších českých webech si pěkně koledujeme!

1) Účtenkovka

www.uctenkovka.cz

Účtenkovka je hra o modrého Forda, kterým ministerstvo financí pozitivně motivuje národ sbírat účtenky z hospod a hotelů. Odhlédněme na chvilku od politického hlediska celé akce a pojďme si hezky s úsměvem zasoutěžit o auto. Hlavně bez registrace je to úplně hrozně rychlé a jednoduché, jak ostatně slibuje návod. Stačí jen na stránkách vyplnit váš e-mail. A taky váš telefon. A opsat z účtenky první tři části kódu FIK nebo prvních 16 znaků kódu BKP. A číselnou část DIČ obchodníka. A zadat celkovou kladnou částku tržby, včetně DPH. A to nám asi stačí, jdeme radši bonzovat jinam.

Jen pár vteřin bonzování a máš auto – aby to tak ještě nakonec taky nebyl ten populismus.

2) Databáze Národní knihovny

www.nkp.cz

V tomhle systému, který je zcela nepochopitelně mimo samotný web knihovny, se fakt nedá nic najít! Někteří z našich kolegů se v něm zcela neorientují ani po deseti letech využívání. Uživatelům vstříc alespoň částečně vychází patnáct různých návodů, jak vyhledat knihy, literaturu, inkunáble nebo třeba seznamy padlých z 1. světové války. Horror!

3) Multisport

multisport.cz

Na stránky si zaměstnanci z celé České republiky chodí pro informace, kam a za jakým sportem se vydat s kartou Multisport. Na první pohled snad ještě tak strašně nevypadají (ty stránky). Problém nastává ve chvíli, kdy si kdokoliv opravdu potřebuje zjistit, kam a za jakým sportem se vydat s kartou Multisport. UX webu je vskutku alarmující.

Na stránkách Multisport.cz není možné zobrazit seznam všech dostupných aktivit, aby si je tak člověk mohl vybrat – jsou pouze uvnitř nefunkčního selectu. 

4) Bezrealitky.cz

www.bezrealitky.cz

Mobilní verze webu bezrealitky.cz je otřesná. Spousta prvků na stránce se zobrazuje pomocí javascriptu a při načtení stránky se tak často stane, že některé položky zmizí, odskočí jinam nebo se objeví až po nějaké době. A to včetně těch nejzásadnějších, jako je Menu. V závislosti na typu telefonu může načtení stránky trvat až deset sekund. Autoři tak trochu podporují punkového ducha celého serveru: nemovitosti zásadně bez realitky a jedině na písíčku.

5) Exekutorská komora České republiky

ekcr.cz

Stránkám Exekutorské komory ČR je lepší se zdaleka vyhnout obloukem nejen proto, že z pohledu na ně bolí oči. Horší by snad byl už jen web Klubu přátel českých revizorů (fakt to negůglete).

Vítáme Vás na portálu Exekutorské komory České republiky. To nechceš.

6) Demagog Andreje Babiše

www.mujdemagog.cz

Aneb když se ti nelíbí pravda na demagog.cz, tak si vytvoříš vlastní. Více se ke smyslu pro humor Andreje Babiše nemíníme vyjadřovat. Proč bychom taky měli? #sorryjako

7) 1000 věcí, co mě serou

www.1000vecicomeserou.cz

Každý den jeden příspěvek na téma, které autorům jaksi velmi vadilo, a ocenění Křišťálová lupa za jeden z nejoblíbenějších internetových projektů roku 2011 – to bylo 1000 věcí, co mě serou. Tahle nikdy nekončící studnice hejtů dokázala, že bodovat v soutěži mohou i webovky, které jsou nefalšovaná a pěkně peprná hrůza všech hrůz. Pak v roce 2015 skončila tisícím příspěvkem. Respekt a utíráme slzu.

8) Penzion na Hrubých lukách

www.hrubasy.czstarší verze

Stará verze stránek tohoto jinak sympatického rodinného penzionu ve východních Čechách už párkrát díru do světa udělala. Americký server Gizmodo ji dokonce zařadil do výběru deseti nejhorších webů planety. Grafická koláž nerozeznatelná od výstředního díla postinternetového umělce už ze světa zmizela. Jenže nová verze nereprezentuje penzion o moc lépe.

Hrubasy, hlavně nikam neuběgaj. Stará verze stránek byla s velkým odstupem po Koljovi dalším českým klenotem, který dobyl USA.

9) Tojecool.cz

A máme tady ještě jedno čestné RIP umístění. I když vám bohužel nemůžeme nabídnout funkční odkaz, tohle předražené, podprůměrné bejbátko pana doktora Ratha se prostě musí připomenout. Web měl sloužit žákům a studentům, dnes už vlastně nikdo pořádně neví jak. Co bychom za takovou cool zakázku za 2 mega od Středočeského kraje dali! Na druhou stranu – co bychom z toho zrovna my asi tak měli?

10) Nejhorší.cz

nejhorsi.cz

Když nejhorší, tak nejhorší! Autoři webu nejhorší.cz se ke vskutku hrozné úrovni jejich produkce sami dobrovolně přiznávají. Proto si tajně doufáme, že by mohli být těmi jedinými z výběru, kdo nás za naše nemístné halloweenské poznámky pořádně nesejme. Však posuďte sami, jak snaživě a roztomile jsou ze všech zdaleka nejhorší.

Jak se vám článek líbil?

3

Praktický

0

Inspirující

5

Zábavný

5

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku