Menu

Správa webu: Služby, bez nichž se neobejdete

Váš web je na světě. Nadýchaný, plný šťavnatých rozinek sedí na zlatém talířku. Bojíte se i vydechnout, abyste nesfoukli ten slavnostní poprašek. Dopečeno. Ale co dál?

To, že váš web běží bez problémů, že máte stále k dispozici projektového manažera nebo neomezenou záruku, je servis, který něco stojí.
To, že váš web běží bez problémů, že máte stále k dispozici projektového manažera nebo neomezenou záruku, je servis, který něco stojí.

Vedení webu není až taková legrace, jak by se mohlo na první pohled zdát. Zvlášť pokud máte s webem velké plány a hodláte s ním opravdu vydělávat. Že byznys na internetu rozhodně nevytrhne jen nějaké to kliknutí v administraci mezi ranní kávičkou a dopoledními statusy na Facebooku, jsem už popsala ve webové poradně.

Trvalá a pečlivá správa webu je nezbytně nutná pro fungování každých internetových stránek nebo eshopu..Obsahuje všechny potřebné služby a dopřeje vám nenahraditelný pocit, že jste pro technický provoz a strategický rozvoj svého webu udělali maximum a že všechno pošlape tak, jak má. Nezanedbatelné plus představuje také finanční výhodnost komplexní správy. Jen si spočítejte, kolik byste za následující služby museli dát, kdybyste si každou z nich zařizovali extra zvlášť.
Pohodlně se usaďte a přečtěte si, co získáte, když se rozhodnete investovat do správy webu, a jak vypadá poskytovatel full servisu, který vás nenechá v bryndě.

Stojí při vás 7 dní v týdnu, 24 hodin denně

Váš web pečlivě střeží po celý rok, každý den. I o svátku, či víkendu zvedne telefon a pomůže vám vyřešit kritické chyby. Nejede vám web, objednávky v e-shopu nefungují, nezobrazuje se nabídka služeb nebo produktů? Volejte, kritické lapálie se řeší nejdéle do několika hodin.

Ručí za svou práci

Každému se něco někdy nepovede. Ať už kvůli vyšší moci, nebo z důvodů zakotvených v Murphyho zákonech, chyba si nevybírá. Je jí jedno, že teď zrovna potřebujete, aby všechno klapalo. Dobrému správci na vašem webu záleží, proto vše, co nahlásíte jako chybu, otestuje a opraví. Navíc vám vysvětlí, v čem byl zakopaný pes.

Dá vám k ruce stabilního projektového manažera

Dobrý projekťák je jako dobrý kamarád. Když ho potřebujete, můžete se na něho stoprocentně spolehnout. Ví o vás (rozuměj o vašem webu) opravdu všechno a každý váš nápad, či připomínku s vámi ochotně probere. Dostanete na něj emailový kontakt i telefonní číslo. Osobní projektový manažer, vaše webová vrba, která vás vyslechne a dokáže najít řešení. Aktivně pátrá po zlepšovácích, které váš web udrží v kondici. I dokonalé se dá vylepšovat. Váš web nemůže ztratit na trati vedle konkurence dech. Inovace a perfektní look jsou v kurzu, proto vám správce vždy aktuálně poradí, které funkce a úpravy pomohou proměnit vaše vize v realitu.

Zajistí vám spolehlivý webhosting

Bez webhostingu by to vážně nešlo. A řekněme si na rovinu, komu by se chtělo hledat extra zprostředkovatele jen pro tuhle jednu jedinou službu? V rámci placené správy webu obvykle dostanete hosting, který přesně odpovídá rozsahu projektu a návštěvnosti webu.

Aktualizuje váš web pro nové verze prohlížečů

Provozovatelé prohlížečů nikdy nespí, všechny ty Chromy, Firefoxy a Explorery se stále vyvíjí a pravidelně své uživatele překvapují nějakou tou novinkou, díky které vás může začít zlobit to, co do té doby jelo úplně bezvadně. Spolehlivý správce webu bedlivě sleduje nové standardy prohlížečů a vždy kontroluje i váš web, aby se ujistil, že kompatibilita s novými prohlížeči je stoprocentní.

Kouzlí s doménami podle vašich přání

Jedna doména někdy nestačí. Klidně si registrujte hned několik domén. Zdatný správce webu si s tím hravě poradí. Jistou rukou je bude spravovat a přesměrovávat tak, jak si řeknete. U každé ovečky z vašeho doménového stáda pak samozřejmě ohlídá datum expirace a s předstihem vám připomene, že přišel čas na prodloužení.

Přidá vám k doméně emailové adresy

Emailová adresa každé firmy vždy vypadá lépe, pokud je založena pod vlastní doménovou příponu. Zeptejte se svého správce, zda vám v rámci správy poskytne libovolné množství emailových adres. Neměl by to být problém.

Schraňuje a zachraňuje vaše data

Už jste si někdy před monitorem doslova rvali vlasy, když vám něco podstatného zmizelo v nenávratných hlubinách kyberprostoru? A to všechno jen kvůli nějaké nepatrné, drobné chybičce, kterou nelze vrátit? Zodpovědný správce webu vás na holičkách nenechá. Tak nezoufejte a klidně si jděte uvařit kafe. Všechna vaše data totiž zálohuje a je schopen vrátit webovky v čase i o několik dní.

Dokumentuje a ukládá o vašem projektu každou drobnost

Mistr správce nezapomíná. A kdyby přece jen, tak má všechny podklady, návody i specifikace vašeho řešení pečlivě a strukturovaně uchované ve své databázi. Můžete si tak kdykoli cokoli připomenout, nebo prozkoumat to, co vám není jasné.

Dohlédne na váš SSL certifikát

Protokol Https je dnes prakticky nutností. Nejde přitom jen o bezpečnost. Ikonka zámečku v adresním řádku prohlížeče vyvolává v uživateli pocit bezpečí a výjimečnosti (Dali jste si přeci práci s tím, aby jeho data byla opravdu chráněna, a to se počítá). Pokud si SSL certifikát pořídíte, měl by správce nejen pravidelně prodlužovat jeho platnost, ale také pohlídat, aby byly včas uhrazeny poplatky za prodloužení u renomované certifikační agentury.

Váš web funguje, krásně běží, málokdy se zadýchá. Slyšíte, jak mu klidně a vyrovnaně tluče srdce? A to všechno proto, že se vám o něj hezky a pečlivě stará zodpovědný správce. Ve dne, v noci.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku