Menu

Ulehčete si řízení projektů. S Trellem získáte maximální přehled

V jakém stavu je projekt? Na koho se čeká? Kde mám aktuální verzi? Do jakého data musí být ten úkol hotový? Pronikněte do tajů projektového řízení s aplikací, která vás povede za ruku.

Ulehčete si řízení projektů. S Trellem získáte maximální přehled

Spolupráce na projektu obnáší opravdu hodně komunikace. Pokud se spoléháte jenom na e-mail, chat nebo třeba Zoom, brzo se v úkolech někdo z týmu zákonitě ztratí. A z toho vznikají zbytečné problémy. S Trellem budete mít vše pod kontrolou. Kdykoliv a kdekoliv. Podobných on-line nástrojů k plánování a projektovému řízení existuje sice více, ale Trello nad ostatními vyčnívá hlavně svou jednoduchostí a univerzálností. Dokonce i nezkušenému uživateli stačí několik málo minut, aby se zorientoval.

Trello je založené na 3 základních předpokladech. Aby s projektovým řízením opravdu pomáhalo, tak musíte mít:

  • Dokonalý přehled o všech úkolech
  • Možnost pružně reagovat na měnící se priority
  • Zaznamenanou komunikaci u konkrétních úkolů

Pracovní prostředí Trella vypadá jako klasická nástěnka (a také se tak nazývá), po které přesouváte lístečky do různých sloupců podle toho, v jaké fázi pracovního postupu se konkrétní úkol nachází. Můžete tak mít například sloupce: NÁPADY – NOVÉ ÚKOLY – ROZPRACOVANÉ – KE SCHVÁLENÍ – HOTOVÉ. Každou nástěnku si však snadno uzpůsobite na míru vašim potřebám. Sloupců i karet máte k dispozici neomezené množství.

Jednoduchá a efektivní digitální nástěnka

Tento systém principiálně vychází z japonského Kanbanu, což je manažerská metoda, která vznikla ve výrobním závodě společnosti Toyota odkud se rozšířila do celého světa.

Ale zpátky k Trellu. Po základním nastavení nástěnky už budete pravděpodobně pracovat hlavně s kartami, které se standardně používají pro konkrétní úkoly. Snadno do nich přidáte název, popis úkolu, termín, checklist, obrázek, odkazy, Google dokumenty, komentáře a další informace. Pomocí několika kliknutí ke kartám také přiřadíte uživatele, kteří se na konkrétním úkolu podílí.

Po odvedení potřebné práce na úkolu kartu pomocí myši jednoduše přetáhnete do dalšího sloupce, aby všichni viděli, že se úspěšně posouváte směrem k cíli. Potom stačí označit další zodpovědnou osobu, například klienta, kterého notifikace automaticky upozorní, že se má podívat na výsledek.

Tolik asi k základnímu fungování Trella. Kdo však má větší nároky, může využít i možnosti integrace s dalšími aplikacemi, mezi které se řadí například Slack, Dropbox, Gmail, Salesforce, InVision, Jira a stovky dalších.

Pořád se bavím hlavně o desktopové verzi, protože s ní osobně pracuju nejčastěji, v dnešní mobilní době ale musím zmínit i fakt, že skvěle funguje i mobilní aplikace a zvládnete s ní vše stejně dobře jako na počítači. Dokonce s ní můžete pracovat i v off-line režimu.

Trello pomůže s prací na dálku firmám, freelancerům i učitelům

S Trellem dosáhnete dokonalé vizualizace celého procesu. Máte perfektní přehled o celku i konkrétních úkolech, takže už vám neuteče žádný deadline. Obrovskou výhodou je jednoduchost a univerzálnost. Proto si na nástěnku můžete pohodlně převést v podstatě jakýkoliv projekt.

Osobně Trello používám pro plánování obsahu na sociální sítě a musím říct, že se k tomu hodí dokonale. Od té doby, co jsem Trello zavedl, se spolupráce s klienty posunula úplně na jinou úroveň. Běžně se tento nástroj používá také při tvorbě webů, v IT oddělení nebo třeba na personálním. Některé společnosti Trello využívají i jako CRM systém pro správu vztahů se zákazníky. A nedávno mi dokonce jedna známá vyprávěla, že Trello začala využívat ve škole pro účely distanční výuky.

Jak vidíte, uplatnění má tento nástroj opravdu velké. Rozhodně není náhoda, že Trello používá po celém světě už přes 50 milionů lidí. Do budoucna se domnívám, že počet uživatelů dál poroste.

Trendem posledních let je práce z různých míst světa. Už nemusíme sedět vedle sebe na pracovišti a sdílet fyzickou tabuli na stěně. Svět se žene dál. A pandemie COVID-19 přechod do digitálního prostoru pouze urychlila.

Trello máte navíc v základní verzi zdarma, takže vám nic nebrání tento nástroj vyzkoušet. A musím z vlastní zkušenosti říct, že pro menší projekty i tato free verze bohatě stačí.

Jak se vám článek líbil?

4

Praktický

1

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku