Menu

Novinky na Heurece: změna podmínek Ověřeno zákazníky a nový datový přehled

Kvůli nařízení GDPR bylo pro e-shopy náročnější získat certifikát Ověřeno zákazníky. Heureka nyní podmínky nabytí zmírňuje. A co přinese nový datový přehled?

Novinky na Heurece: změna podmínek Ověřeno zákazníky a nový datový přehled

K získání Ověřeno zákazníky bude stačit méně recenzí

V květnu 2018 uhodilo GDPR na české e-commerce a jedním z dopadů nařízení bylo obtížnější získávání certifikátu Ověřeno zákazníky. Největší český srovnávač už s předstihem upravil obchodní podmínky programu a nezbytnou změnu formulace připravil i do obchodních podmínek e-shopů. Přesto se využívání služby výrazně zkomplikovalo a zákazníci hodnotili svou spokojenost v mnohem menší míře, než bylo zvykem. Aby Heureka umožnila tuzemským e-shopařům nadále těžit z výhod hodnocení, rozhodla se od října snížit potřebné množství recenzí, které je potřeba k jeho získání.

V článku Jak získat Ověřeno zákazníky od Heureky? jsme už psali, že počet recenzí není nijak konkrétně stanoven – k nabytí Modrého certifikátu bylo potřeba získat několik desítek hodnocení zákazníků, u prestižnějšího Zlatého certifikátu se potřebný počet pohyboval v řádu stovek. Přesná čísla Heureka neuvádí ani po říjnových změnách. Zásadní zřejmě nadále bude „dostatečný počet“. Stejně jako dosud je potřeba získat za posledních 90 dní minimálně 90% doporučení pro modrou a 97% pro zlatou placku.

Nový datový přehled prodeje produktů

Už v září oznámila Heureka na svých stránkách zprávu o novém datovém přehledu. Ten e-shopařům umožňuje získávat za pravidelný poplatek cenné informace o produktech ze své nabídky. Minimální, průměrná nebo maximální cena na trhu, údaje o nejprodávanějších značkách v dané kategorii či analýza prodejů v čase teď pomáhá lépe určovat marže a plánovat logistiku nebo rozšíření portfolia.

Přehled je nutné objednat přímo u Heureky, která aktivuje report v administraci obchodu do druhého dne od vystavení faktury. Více informací včetně ceníku dle počtu kategorií a četnosti aktualizace se dočtete přímo v nápovědě služby.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku