Menu

Přehled o novinkách bez dlouhého hledání. Seznamte se s Feedly

Na internetu se nachází téměř nekonečné množství informací a inspirace. Feedly vám pomůže se v tomto obsahu zorientovat, aby vám už nic důležitého neuteklo. Všechno, o co se zajímáte, se zobrazí na jednom místě. Díky tomu budete moct věnovat pozornost jen skutečně hodnotným článkům.

Přehled o novinkách bez dlouhého hledání. Seznamte se s Feedly

Schválně se na chvilku zamyslete. Kolik zdrojů na internetu sledujete? Jak často se koukáte na blogy, jestli se už náhodou neobjevil nový článek? Kde berete inspiraci na tvorbu vlastního obsahu? Kolik článků máte odložených v záložkách prohlížeče „na potom“?

S informacemi na internetu dnes pracují bez nadsázky skoro všichni, aby:

  • se naučili nové dovednosti
  • včas postřehli novinky na trhu
  • získali přehled o aktuálních trendech v oboru
  • nalezli inspiraci pro tvorbu vlastního obsahu
  • si udělali průzkum (témat, konkurence, trhu atd.)
  • se zabavili

Proto se vyplatí mít funkční systém, jak se zdroji informací pracovat. Potom ušetříte klidně několik desítek minut denně, které můžete věnovat třeba rodině nebo koníčkům.

RSS čtečka s přehledným rozhraním

Feedly není žádná převratná novinka. Služba od společnosti DevHD spatřila světlo internetového světa už v roce 2008 a ke sbírání obsahu z ostatních webů používá technologii RSS, která je ještě o několik let starší. Feedly přežilo konkurenci v podobě Google Readeru a v roce 2018 už mělo přes 14 milionů uživatelů, což z aplikace udělalo celosvětově nejpoužívanější RSS čtečku.

Feedly si získalo srdce hodně uživatelů především jednoduchostí a minimalistickým designem. Hned po přihlášení se vám vpravo zobrazí přehled nového obsahu z odebíraných RSS kanálů. Pokud se chcete zaměřit na články z jiné oblasti, stačí vlevo kliknout na některý z vámi sestavených feedů.

Podobně snadné jsou i další činnosti. Když kliknete na symbol „+“, už přidáváte další zdroje informací do vašich kategorií. Všechno, co můžete potřebovat, máte zkrátka po ruce, a to doslova na pár kliknutí myší.

Praktické je i uzpůsobení vzhledu feedu. Příznivci minimalismu si určitě s chutí přepnou zobrazení na „title-only“, aby se feed nápadně podobal e-mailové schránce. Modrému duchovi se ale přece jen zdálo nejpřehlednější tradiční zobrazení novinek s označením „Magazine view“.

Pochopitelně nechybí ani tlačítko na přepnutí do tmavého režimu, nebo aplikace pro Android a iOS. Potěší i funkcionalita s názvem „Read Later“, která plnohodnotně nahradí často používanou aplikaci Pocket a neustálé ukládání zajímavých článků do záložek ve vašem prohlížeči.

Relativně slušně funguje i AI pomocník Leo, který se vám po „vytrénování“ snaží doporučit relevantní obsah. Někdy se sice úplně netrefí, ale kolikrát už pro nás objevil v internetové džungli skutečné poklady, na které bychom jinak určitě nenarazili.

Klidně zadarmo, ale časem si rádi připlatíte za další funkce

Minimálne ze začátku si s bezplatnou verzí většina uživatelů bohatě vystačí. Můžete s ní sledovat zadarmo až 100 zdrojů rozřazených do 3 kanálů pro větší přehlednost. K dispozici budete mít i Read Later a další základní funkce.

Placené balíčky se vyplatí hlavně lidem, kteří hodně pracují s obsahem a vedou navíc i vlastní tým. Po zaplacení poplatku získají možnost pohodlně sdílet nástěnku se zajímavými články s ostatními pracovníky a další funkce, které zlepší kooperaci v týmu.

Jako prémiovým uživatelům se vám otevřou možnosti:

  • sledovat až 7 500 zdrojů
  • používat funkce zápisků a highlightů
  • odebírat do Feedly i newslettery
  • využít AI asistenta Lea
  • přístup do rozhraní API
  • sdílet feed a boardy v rámci týmu
  • a další

Pár slov na závěr

Rozhodně není náhoda, že Feedly ulehčuje život svým uživatelům už přes 13 let. Na internetu přibývá obsah doslova kosmickou rychlostí. Přehrabovat se v něm ručně zabere opravdu hodně času a některé hodnotné kousky stejně přehlédnete, protože není v lidských silách, abyste prošli všechno ze svého oboru. Přesně z těchto důvodů se vyplatí používat nástroje pro efektivní práci s obsahem, se kterými během chvilky odfiltrujete, co vás nezajímá.

Feedly nemusí sednout každému, ale Modrému duchovi svou přehledností, praktičností a jednoduchostí doslova učarovalo.

Jak se vám článek líbil?

4

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku