Menu

Update Speciál: Jak (pře)tvořit služby pro AI éru

BlueGhost slaví 20 let od svého založení a tato speciální událost si zaslouží nejen speciální epizodu Updatu, ale i chvilku vzpomínání. Lukáš Pilka vás vezme na cestu od HTML k AI.

Update Speciál: Jak (pře)tvořit služby pro AI éru

Nalaďte si Update každých 14 dní:

Svůj první web Lukáš nakódoval asi v roce 1999. Ovládl tehdy Dynamické HTML, díky knize Dynamické HTML, která tehdy jako novinka vyšla. Vybaven touto digitální super schopností mohl vstoupit do vznikajícího online světa plného příležitostí, kde služby jako Google, Facebook nebo YouTube teprve čekaly na své vynalezení. Webové průkopnictví ho ale moc nelákalo a lepším využitím času se mu zdál být Snake na Nokie 5110. Nedivte se, bylo mu 12 nebo 13.

Kdybyste dříve věděli, co víte teď, co byste dělali jinak?

O čtvrt století později se zdá, že přichází další digitální revoluce. "A já teď už vím, co vím teď. A vím, že to není dost," říká v úvodu speciální epizody BlueGhost Update Lukáš Pilka. Během debaty při příležitosti 20 let od založení BlueGhostu se tak svých hostů ptal, jaké nové služby vzniknou a jak se promění ty stávající, nebo jaké kompetence potřebujeme při designu a tvorbě nových inteligentních produktů. A co bude mít při jejich formování největší vliv?

Odpovídají David Antoš, ředitel se zaměřením na elektronické obchodování a nové technologie v Boston Consulting Group, Lukáš Benzl, ředitel České asociace umělé inteligence, Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone Česká republika a Vladimír Hruban, produktový manažer platformy Microsoft 365 společnosti Microsoft.

Poslechněte si ve speciální epizodě BlueGhost Update.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku