Menu

Update: Vyrábějme to, po čem je opravdu poptávka. Tomáš Mikolov radí, jak využívat analýzu sentimentu pomocí AI.

Že ChatGPT není jen generátor textu, o tom v Updatu mluvíme celkem často. Tentokrát naše pozvání už podruhé přijal jeden z citovanějších světových vědců v oblasti AI, Tomáš Mikolov a mimo jiné autor algoritmu word2vec. Tomáš se teď zabvývá sentimentální analýzou velkých objemů textu z internetu. A my si dnes vysvětlíme, jak vlastně stroj chápe jazyk, jaké to má využití v marketingu, překladu a pravděpodobně v každodenní práci většiny z vás.

Update: Vyrábějme to, po čem je opravdu poptávka. Tomáš Mikolov radí, jak využívat analýzu sentimentu pomocí AI.

Nalaďte si Update každých 14 dní:

ChatGPT není zdaleka jen chatbot a generátor textu. Jakožto jazykový model, tedy vlastně statistika pravděpodobnosti výskytu slov v textu, může sloužit i jako nástroj k analýze sentimentu - zjednodušeně nálady. Tímto směrem se ve svém projektu ubírá jeden z nejcitovanějších vědců v oblasti AI na světě. Tomáš byl hostem podcastu BlueGhost Update loni v červnu, kdy s Lukášem Pilkou rozebíraly biasy, které v sobě umělá inteligence může skrývat. A v novém díle Updatu Tomáš upozorňuje, že na tyto bioasy stále nesmíme zapomínat. "Předpokládat, že když někdo zmíní v recenzi, že něco je španělská vesnice, takže to prostě asi nepochopil, tak je to špatně nebo je to dobře?"

Chtějí zákazníci menší mobily? Nebo jim něco vadí na Gmailu?

"Zjišťovat, co si lidi myslí, proč si to myslí a co by si třeba mysleli jinak, kdyby se něco stalo. To si myslím, že má obrovskou hodnotu a mohlo by to zefektivnit trh, abychom víc vyráběli věci, po kterých je opravdu poptávka," říká v Update Tomáš. "Zjistit rychleji, co se lidem nelíbí a co by změnit chtěli, jestli chtějí menší mobily, větší mobily nebo jestli jim vadí na gmailu nějaká blbost."

Více si poslechněte v nové epizodě BlueGhost Update.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

1

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme vytvořit skvělý produkt

Domluvme si schůzku. Chcete si nejprve utřídit myšlenky? Navrhněte si zadání nanečisto s AI asistentem.