Menu

Ohlédnutí za e-commerce 2017 (2) - JARO

Na začátek nového roku nastavil Modrý duch zrcadlo a vyhodnotil, které momenty ho v loňské e-commerce nejvíc oslnily. Ve druhém dílu seriálu vzpomíná na období od dubna do června 2017.

Jaro v e-commerce: nejlepší eshopy, e-mailing zdarma a konec dobírek v Čechách
Jaro v e-commerce: nejlepší eshopy, e-mailing zdarma a konec dobírek v Čechách

Shoproku 2016: Notino, Mall a Na ovoce

Ocenění za nejlepší eshop českého internetu za rok 2017 vyhrála značka Notino. Prodejce parfému, který v předchozím roce změnil název z Parfums.cz na „slovo bez zvláštního významu“ si tak připsal další z mnoha letošních úspěchů. Cenu popularity si odnesli největší tuzemští hráči v e-commerce – první Mall.cz následovala z druhého místa Alza.

Na dobrého ducha loňského vítěze (charitativní eshop Skutečný dárek) v kategorii Cena Heureky navázal prvenstvím benefiční eshop Na ovoce. Na stránkách si můžete vybrat ovocný strom – třeba jabloň s Grávštýnskými podzimními jablky –  a 100 korun z vaší platby poputuje na vysazení nového stromku ve veřejném prostoru.

Až za tímto velkomyslným projektem se umístil eshop Wine Emotion dovážející do České republiky alkohol. Můžeme jen hádat, jak by to asi dopadlo, kdyby i v této kategorii namísto odborníku z Heureky hlasovala spíš česká veřejnost.

E-mailové nástroje slouží lidu

Poskytovatelé internetových nástrojů si letos pro své uživatele připravili několik příjemných novinek. Z ústředí populárního MailChimp ohlásili, že od května k účtům zdarma zpřístupní funkce automatizace. I menší podnikatelé, kteří si nemohou dovolit placenou verzi, teď mají možnost lépe konkurovat velkým firmám a až do databáze velikosti 2000 kontaktů vytvářet plně automatizované kampaně s automaticky posílanými e-maily.

Tvůrci konkurenčního GetResponse své služby zdarma zatím nenabízí, úplně pozadu ale také nezůstali. 8 dní od novinky z MailChimpu zveřejnili, že odteď bude GetResponse za stejné peníze ještě lepší – poprvé v historii se v nástroji objevuje třeba CRM systém, změnami ale prošla prakticky celá aplikace.

Zvoní dobírkám hrana?

Twisto oslavilo v květnu 4 roky na českém trhu. Startup, který začal po zahraničním vzoru nabízet v Česku odložené platby, za tu dobu vytvořil Twisto účet a umožnil dodatečně platit složenky. V současné době s Twistem zaplatíte asi ve 300 tuzemských eshopech. Odložené platby během letošního roku spustili i na Alze a Mall.cz.

Obecně se zřejmě můžeme těšit na hodně pestrou budoucnost platebních metod. Služba BitcoinPay u nás dnes umožňuje akceptovat Bitcoin platby už asi 400 obchodním partnerům.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku