Menu

Vytahujeme trojitý trumf pro práci s webem: BlueGhost 3

Redakční systém BlueGhost 3 pomáhá při tvorbě, správě a rozvoji webu. K tomu má v rukávu hned tři trumfy: Efektivní vývoj, nulovou toleranci chyb a jednoduché ovládání.

BlueGhost 3: tři trumfy pro práci s webem
BlueGhost 3: tři trumfy pro práci s webem

Efektivní vývoj

Při tvorbě redakčního systému BlueGhost 3 vsadil tým Modrého ducha na jistotu a rozhodl se celou aplikaci založit na rozhraní Symfony, což je celosvětově nejrozšířenější prostředí pro tvorbu webů a online softwaru. Funkce a vlastnosti nového programu tak nevycházejí jen z dovedností pracovníků modrého studia a z více než 1 000 hodin jejich práce, ale i z komunity vývojářů čítající přes 300 000 členů ze 120 zemí světa.

Díky využití Symfony získal BlueGhost 3 pevná pravidla. Ta spočívají především v rozdělení aplikace do třech samostatných částí z nichž první zahrnuje samotný program, druhá grafickou šablonu a třetí obsah webu. Dalším předpisem je pak členění do modulů, tedy samostatně funkčních celků kódu. Podobných norem existuje celá řada, všechny jsou přesně stanoveny a dohromady tvoří něco jako pravidla silničního provozu pro práci na vývoji. Na silnice BlueGhost 3 jsou tak vpuštěni jen ti programátoři, kteří umí pracovat dle norem Symfony. Přesně ví, co kde mají hledat a vše co vytvoří je pak srozumitelné i pro ostatní.

Z toho všeho plyne ještě jedna velká výhoda. Jednotný standart umožňuje používat moduly a programy, které vytvořili jiní členové této celosvětové komunity. Rozhodnete-li se na svůj web doplnit například platby pomocí PayPalu, pak programátor bude moct využít kód některého svého vzdáleného kolegy. Tím ušetří práci i vaše peníze.

Nulová tolerance chyb

BlueGhost 3 není jen redakční systém, ale také pracovní proces, který vývojářům pomůže předcházet chybám. Na jeho počátku stojí už dříve zmíněná pravidla, jejichž dodržování snižuje počet nehod. Další silnou zbraní jsou začleněné kontrolní aplikace, které neustále prověřují vytvořený kód a programátorovi nahlašují nalezené nesrovnalosti. A navíc je pro zkušební účely nachystána i testovací verze stránek na níž si může tvůrce i zákazník odzkoušet chování webu před jeho spuštěním. Ať už se jedná o vytváření nové prezentace, nebo o úpravy stávajícího projektu – vždy projekt prochází celou řadou různých zkoušek.

Všechna práce navíc probíhá pomocí verzovacího systému GIT, který pomáhá při programátorských činnostech, zpřehledňuje jednotlivé změny a také zajišťuje pravidelné zálohování. Každý web postavený na BlueGhost 3 je zaveden do tohoto vychytaného systému, což rovněž podporuje jeho hladký technický rozvoj.

Jednoduché ovládání

Zatímco první dva trumfy se týkaly především programátorské tvorby a technických úprav webu, ten třetí je připraven pro publikaci obsahu a každodenní správu. Redakční systém umožňuje editovat kompletní strukturu i obsah stránek a to doslova a do písmene. Každý kousek textu nebo obrázek lze snadno upravit pomocí administračního prostředí k jehož ovládnutí není třeba žádných kouzel, ani znalosti programovacích jazyků – vše je zde dokonale intuitivní. Mantrou při navrhování tohoto editačního nástroje totiž byla jednoduchost při ovládání a logické uskupení jednotlivých prvků. Nacházejí se zde proto jen takové komponenty, které jsou pro práci s konkrétním webem potřeba, a tak uživatel není zaplaven nepřehledným výpisem různých kolonek a nepotřebných formulářů v nichž se jen těžko může orientovat.

Stejně tak je podstatné členění a postupné vynořování funkčních součástí. Například políčka pro připojování a řazení obrázků se objeví až v okamžiku, kdy uživatel má zájem nahrát fotografii. Kolonky pro adresu se zas zobrazí až tehdy, když se má u stránky zobrazovat mapa. Tím se opět redukuje nepřehledné množství současně zobrazovaných prvků a vše je snadnější a srozumitelnější.

Vyzkoušejte si ukázkovou verzi

Vlastní zkušenost vydá za tisíc slov, a proto jsme pro vás připravili ukzkovou verzi webu postavenou na redakčním systému BlueGhost 3. Ta je nachystána na adrese zkusweb.blueghost.cz

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku