Menu

Středočeský kreativní voucher: Jak získat až 200 tisíc Kč na design a propagaci

Od dubna 2019 mohou malí a střední podnikatelé ze Středočeského kraje žádat o příspěvek na práci kreativců. Jak dosáhnout až na 200tisícovou dotaci v rámci kreativních voucherů?

Středočeský kreativní voucher může přinést až 300 tisíc Kč na design a propagaci
Středočeský kreativní voucher může přinést až 300 tisíc Kč na design a propagaci

Atraktivní web, dobré logo a vizuální styl nebo reprezentativní on-line reklama – práce kreativců by měla být hlavně smysluplným pohonem propagačních aktivit, které vedou k plnění vytyčených cílů. Služby zkušených profesionálů ale mohou pro některé menší a střední podnikatele představovat významný finanční náklad, který si ne vždy mohou dovolit. Zajímavým řešením jsou dotační programy, které nadějné projekty podpoří finanční injekcí a stanou se tak často jedinou šancí, jak dojít k jejich realizaci.

Finanční injekci od 50 do 200 tisíc Kč (a až 300 tisíc Kč na průmyslový design) vybraným subjektům poskytne Středočeské inovační centrum (SIC) v rámci svých kreativních voucherů, které startují už 1. dubna 2019. Víte, jak na dotaci dosáhnete a na co všechno ji využijete?

Na co použít voucher na kreativní služby od SIC

Kreativní voucher zpřístupňuje malým a středním podnikatelům služby v kategoriích jako branding, on-line marketing, PR, multimediální prezentace (sem spadají i webové stránky) nebo třeba animace, průmyslový design či architektura. Dotace může pomoct zefektivnit vaše stávající propagační aktivity, od začátku rozjet novou službu nebo navrhnout novou značku.

Váháte, koho si ke spolupráci vybrat? Na seznamu kreativců najdete i studio BlueGhost, které vám pomůže v oblasti brandingu, marketingu i vývoji webů a aplikací.

Jak středočeský kreativní voucher získat?

Na dotace SIC pro posílení konkurence firem, živnostníků a podnikatelů vydá Středočeský kraj celkem 10 milionů korun, do kterých jsou ale započítané také inovační vouchery na podporu spolupráce malých a středních podniků s výzkumnými organizacemi. 5 milionů na Kreativní voucher SIC poprvé rozdělovalo v roce 2018. Podmínky pro získání dotace splnilo 25 středočeských firem, čerpat finance nakonec mohlo 21 vylosovaných.

Požádat o kreativní voucher je možné až do 31. ledna 2020, podle zkušenosti z minulých let ale k rozdání všech dotací dojde i o několik měsíců dříve. Zájemci by tedy neměli příliš váhat a na podání žádosti se začít připravovat co nejdřív.

Začít můžete třeba ihned tím, že si z kreativní galerie vyberete poskytovatele kreativní služby a v druhém kroku od něj poptáte nabídku. Následně je nutné zaslat elektronickou žádost do datové schránky Středočeského informačního centra. Po detailnějších informacích se porozhlédněte v sekci Pro firmy přímo na webu SIC.

Pokud si s podáváním žádosti nejste jistí v kramflecích, Modrý duch vřele doporučuje služby specialisty na dotace, který vám pomůže se sumarizací potřebných dokumentů.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

1

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku