Menu

Update: Chcete digitalizovat vaši firmu? Hledejte řešení problémů, ne hezké funkce

To, že digitalizovat a šetřit si robotickou práci obecně mívá pro většinu firem smysl je jedna věc. Kdy je ale na to firma reálně připravená? Jak konkrétně postupovat a neutopit zbytečné náklady na tom, že jako zadavatel nevím, co přesně vlastně chci? A jak si rozumně nastavit očekávání toho, co vlastně digitalizovat můžu? V podcastu BlueGhost Update poradí Honza Slavík.

Update: Chcete digitalizovat vaši firmu? Hledejte řešení problémů, ne hezké funkce

Nalaďte si Update každých 14 dní:

Nás dnešní host Honza Slavík se podílel na řešení protipandemických opatření za covidu. Sám ale není člověk, který by byl pracovně zrovna odchovanec státního sektoru, přišel uplatnit svoje zkušenosti z businessu. Dlouhodobě vlastními aktivitami i mentorsky pomáhá digitalizovat firmy, rozjíždět startupy a právě adoptovat různé technologie. A s nejasnými zadáními typu "vývoj pro vývoj“ má velkou zkušenost.

"V jednu dobu jsem chodil na schůzky a měl jsem tři obálky, kde jsem měl už i ty odpovědi, které mi oni říkali. Vždycky jsem jen ukázal na tu obálku, oni to otevřeli a ptali se - jak to víte? A já jim řekl - to víte, praxe," říká v Updatu Honza Slavík. "Už jsem si připadal, že jsem jako jazykový model, který se baví sám se sebou."

Nehledejte funkce, ale problém a jeho řešení

Problém podle Honzy Slavíka, ale zkušeností Lukáš pilky z Blueghostu, často bývá v tom, že firmy vidí různé funkce u konkurenčních firem, resp. jejich aplikací, a rády by je implementovaly i do svých produktů. Jejich zákazníci přitom tyto funkce už neocení, protože je používají právě v jiných aplikacích. Místo toho potřebují řešit nějaký jiný problém, na který se často v záplavě funkcionalit ani nedostane.

A jakou další chybu firmy často dělají? "Že rovnou poptávají dodavatelé toho řešení," doplňuje Honza Slavík.

Více si poslechněte v nové epizodě BlueGhost Update.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme vytvořit skvělý produkt

Domluvme si schůzku. Chcete si nejprve utřídit myšlenky? Navrhněte si zadání nanečisto s AI asistentem.