Menu

Update: Jen peníze nebo i cesta ke svobodě? Co všechno můžou nabídnout kryptoměny

Petr Sanetrník pracuje na několika projektech ve více oblastech zároveň - kryptoměnu, virtuální realita nebo umělá ontelgience. Největší pozornost ale dneska budeme věnovat právě blockchains a kryptoměnám, o kterých Petr dává informace i na jeho server crypviz.io. Co všechno se dá dělat díky blockchainu krom transakce peněz a jak to může proměnit společnost? Jaká je budoucnost virtuální reality oproti augmentované? Tyto i další otázky nám odpoví Petr Sanetrník a Lukáš Pilka.

Update: Jen peníze nebo i cesta ke svobodě? Co všechno můžou nabídnout kryptoměny

Nalaďte si Update každých 14 dní:

Proč investovat do kryptoměn? "Ne proto, abych zbohatl, ale abych byl víc svobodný," říká host nového dílu podcastu BlueGhost Update Petr Sanetrník. "Kryptoměny jsou unikátní technologie peněz, kdy vlastně já pomocí programovacího kódu můžu přesně vytvořit pravidla a podmínky. Podobně, jako v České národní bance je definovaná česká koruna, jen tam to mají na papíře. Kryptoměny to umí dát do kódu a publikovat to na světový počítač."

"Mně se hodně líbí, že kryptoměny otvírají význam peněz, jejich funkci," pokračuje moderáto Updatu Miky Škoda. "Mám trochu pocit, že ve většinové populaci se ta funkce peněz zaměňuje za to, že ty peníze mají samy o sobě nějakou hodnotu. Ale ony jsou jen prostředkem nějaké směny té hodnoty."

Ne jen peníze, ale i smlouvy

“Když dneska spolu uzavřeme nějakou půjčku, tak když ty nebudeš plnit podmínky, tak hned se stane, že mi například propadne tvoje jistina. A stane se online, on-chain, prostě hned," doplňuje Petr Sanetrník.

Více si poslechněte v nové epizodě BlueGhost Update.

Jak se vám článek líbil?

0

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku