Menu

Chcete vytvořit aplikaci? Vývojáři Modrého ducha k vašim službám

Aneb jak vám mohou programátoři, designéři, marketéři, analytici a komunikační mágové postavit webovou aplikaci na klíč a zajistit, aby plnila vytyčené cíle.

Chcete vytvořit aplikaci? Vývojáři Modrého ducha k vašim službám

Příprava tendru a zadávací dokumentace

O kvalitě webu nebo aplikace se často rozhoduje už v samotném počátku prací. Sestavení zadávací dokumentace, výběr vhodného dodavatele a nastavení způsobu spolupráce přitom vyžaduje nemalé odborné znalosti i organizační dovednosti. Najdete takové zkušenosti uvnitř svého týmu? Pokud ne, Modrý duch vás provede nástrahami celého procesu: Připraví s vámi strategický dokument mapující potřeby vaší organizace, nastaví měřitelné cíle projektu, sepíše zadávací dokumentaci, nastaví vhodné podmínky výběrového řízení, osloví uchazeče a pomůže s vyhodnocením nabídek. Během realizace vám bude následně k dispozici jako odborný konzultant a posílí vaší pozici při jednání s dodavatelem a zvýší tak šance na skvělý výsledek.

Tvorba aplikace na míru

Modrý duch vám vykouzlí online aplikaci od A do Z. Stanoví chytré cíle, připraví procesní diagramy, navrhne informační architekturu a design uživatelského prostředí, vytvoří funkční prototyp, zařídí mikrocopy a zejména vše naprogramuje - ať už jde o konfigurátor, specializovaného průvodce, tržiště nebo interní systém. Díky nejmodernějším vývojářským nástrojům vše navíc připraví neuvěřitelně bezpečně a efektivně.

Outsourcing vývojářů

Modrý duch nabízí outsourcing programátorů, vývojářů, testerů, UX designerů a dalších IT specialistů, kteří vám pomohou s vývojem aplikace, poskytnou vlastní know-how a doplní síly vašeho interního týmu. Sdílený či dedikovaný tým od Modrého ducha si hravě poradí s technologiemi pro tvorbu online aplikací, jako je framework Symfony, GIT, Jira, PHP 7, JavaScript, Ajax, BitBucket, Avocode nebo Sketch. Stejně tak umí pracovat podle různých firemních procesů a přizpůsobí se vašim zvykům, ať už dáváte přednost kanbanu nebo agilní metodě.

Audit přístupnosti webu nebo aplikace

Dobře přístupný web je vstřícným krokem vůči osobám se zdravotním postižením i vůči uživatelům, kteří se nacházejí v horších podmínkách. Například mají starší hardware nebo si obsah prohlíží na mobilním zařízení při plném slunečním svitu. Web nebo mobilní aplikace by měla naplňovat zásady přístupnosti dle metodiky WCAG 2.1., tedy být bez problémů vnímatelná, ovladatelná, srozumitelná a stabilní. Orgány státní správy a samosprávy i většina organizací ve veřejném sektoru mají navíc zákonnou povinnost tuto normu dodržovat. Jste si jisti, že je váš web v pořádku? Modrý duch vám zařídí audit dle příslušného zákona, provede důkladné testování, posvítí si na veškeré chyby a sepíše seznam nedostatků, specifikaci chyb a doporučení pro opravy i pro vylepšení. Bude-li vše v pořádku, pak připraví prohlášení o přístupnosti.

Uživatelské testování

Ne každá aplikace funguje stejně dobře. Pomáhá ta vaše k plnění cílů? Netráví uživatelé prací s ní příliš času? Testování použitelnosti je klíčem k efektivně fungující aplikaci, srozumitelnému designu i přesvědčivé komunikaci. Díky testování lze pochopit, jak lidé pracují s rozhraním, kde mají potíže a co na něm naopak oceňují. Zjistíte tak, zda je aplikace pochopitelná a dobře ovladatelná, zda je přívětivá, logicky uspořádaný a především zda směřuje chování uživatelů k naplnění jejich potřeb i vašich obchodních cílů. Čas věnovaný této kontrole prakticky vždy vede ke zjištění nedostatků a k odhalení málo zjevných, avšak často závažných chyb způsobujících okamžité opuštění stránek či nižší konverze. Modrý duch vám pomůže s kompletní realizací uživatelského testování: Odhadne možné problémy a připraví scénáře, které je potvrdí, nebo naopak vyvrátí. Osloví vhodné respondenty, povede moderované rozhovory, vyhodnotí výsledky a připraví konkrétní doporučení pro zlepšení designu a funkcionality.

Audit bezpečnosti aplikace a hledání zranitelnosti

Bezpečná aplikace chrání osobní údaje zákazníků, vaše cenná obchodní data i bezproblémovou dostupnost. V rámci bezpečnostního auditu se Modrý duch podívá na vaši aplikaci a zjistí, zda netrpí zásadním problémem ohrožujícím její spolehlivý provoz. Využije při tom kontrolní postupy, které vytvořil při přípravě projektů do soutěže WebTop100, kde je bezpečnost jedním z nejdůležitějších kritérií. Výstupem bude protokol zkontrolovaných aspektů aplikace a jejich stav nebo doporučení pro zlepšení. Technologie bohužel velmi rychle zastarávají a časem dochází k odhalování různých bezpečnostních chyb. Proto je dobré provádět audit pravidelně alespoň jednou za rok.

Jak se vám článek líbil?

1

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

0

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku