Menu

Update: Vzdělej se a nekrachni! Jak se vyvíjí technologie a metody učení?

Maria Šimůnková je Cofounder a CEO organizace Nekrachni, která se zabývá přípravou studentů na dospělý život z pohledu finančních dovedností. Maria zároveň studuje datovou analytiku a jako analytička pracuje i v kabinetu ministra školství. Nejenom to ji vede k otázkám inovací vzdělávání obecně i nad rámec finanční gramotnosti. S Mikym Škodou si o tom povídá v novém díle podcastu BlueGhost Update.

Update: Vzdělej se a nekrachni! Jak se vyvíjí technologie a metody učení?

Nalaďte si Update každých 14 dní:

Co pro vás znamená vzdělávání? Musí probíhat jen ve školní budově? Už dávno ne, i když si to pořád starší generace myslí, varuje Maria Šimůnková.

"Naše vzdělávání se z velké části přesunulo do online prostoru," říká v nové epizodě podcastu BlueGhost Update. "A myslím si, že je potřeba to reflektovat i ve škálování toho vzdělávání."

Jak budovat finanční gramotnost? Nebojme se gamifikovat

"Dospívání je taky taková hra s různými levely. Když jsem na střední, tak jsem v takovém prvním pre-levelu, kde třeba musím řešit první pracovní smlouvu na nějaké brigádě," popisuje Maria Šimůnková. "Potom, když se třeba odstěhuju, tak najednou jsem v novém levelu a ten přináší úplně jiné výzvy. Zase musím přijít na to, jak bych je mohl řešit."

Více si poslechněte v nové epizodě BlueGhost Update.

Jak se vám článek líbil?

1

Praktický

0

Inspirující

0

Zábavný

1

Nic moc

Pojďme spolu vytvořit něco skvělého!

Dlouhodobá spolupráce může začít jedním kliknutím

Domluvit schůzku